wtorek, 26 lutego 2019

Talarki z ciasta francuskieo z twarogiem

14.07.2010
Smakuja po upieczeniu prawie jak odsmazane pierogi :) Ale nieco mniej roboty z nimi, zdecydowanie.
na ok. 12 sztuk
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
1 jajko
4 lyzki cukru
1 budyn waniliowy
400 g twarogu
Twarog rozcieramy z jajkiem, cukrem i budyniem na gladka mase. Kto lubi moze dodac do nadzienia rodzynki. Na rozwalkowane ciasto francuskie nakladamy  kupki masy. Kroimy w kwadraty. Kwadraty skladamy w koperte- cztery rogi do srodka. Piec w nagrzanym do 200 °C piekarniku ok. 30 minut. Koperty samoistnie sie otwieraja i wygladaja wtedy tak:


2010/07/14 17:17:07
Ale pychota!!!
2010/07/14 20:00:36
Wildrose ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

NOWY BLOG

Po aktulane przepisy zapraszam tutaj: https://zkartofalnegopola.wordpress.com