czwartek, 28 lutego 2019

Letnia zupa ziemniaczana z cukinią

09.07.2010

Dla 4 osob
2 cebule
500 g ziemniakow
1 lyzka masla
1 l rosolu (moze byc z kostki)
2 mlode cukinie
250 g gotowanej szynki
1 lyzka koncentratu pomidorowego
sol, pieprz, szczypta mielonego kminku
pol peczka koperku
Cebule obrac pokroic w polksiezyce. Ziemniaki obrac, pokroic w kostke. Maslo ogrzac na glebokiej patelni, dodac cebule i ziemniaki. Przelozyc do garnka, dolac rosol, zagotowac, gotowac pod przykryciem ok. 10 min. W tym czasie umyc cukinie, pokroic w kostke, pokroic szynke w kostke, podsmazyc na patelni. Dodac cukinie i szynke do zupy, gotowac ok. 5 minut- cukinia powinna zostac lekko twarda. Dodac koncentrat pomidorowy, przyprawic sola pieprzem, kminkiem. Koperek posiekac, wsypac do zupy.
Moj synek ja bardzo lubi :)


2010/07/09 19:57:39
Z cukinia, nie znam zadej zupy, moze jednak warto poprobowac czasem nowosci :)
Pozdrawiam :)
2010/07/10 18:04:09
Wygląda bardzo lekko, w sam raz na gorące dni!
Czy do mnie na blogger też kluczyk?
2010/07/12 13:20:57
Wildrose- naprawde polecam. Cukinia to ciekawe warzywo ;)

Asiu- na blogera nie trzeba, bo bylam tam inaczej zalogowana. Dziekuje :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

NOWY BLOG

Po aktulane przepisy zapraszam tutaj: https://zkartofalnegopola.wordpress.com